Smažené lilkovo-cuketové rolky plněné orestovaným pórkem a goudou je moje dnešní inspirace, kterou jsem při pohledu do ledničky vymyslela.
Smažené lilkovo-cuketové rolky plněné orestovaným pórkem a goudou je moje dnešní inspirace, kterou jsem při pohledu do ledničky vymyslela.
Brokolicový flat bread je skvělý pro výrobu různých zdravých sendvičů. Při tomto jídle nebudete mít pocit, že jste nejedli pořádný oběd a jen se zaplácli nějakým pečivem.
Dnes jsem sledovala pořad S gurmánem na cestách a Anthony Bourdain v něm navštívil malajsijský Penang. Kdybych pořad měla shrnout, celé to bylo o výborném karí nebo omáčkách, které barvou karí připomínaly.
Vyzkoušjte tento zajímavý puding, který nemusí být jen sladkostí, ale hlavně doplní vaše tělo minerály a mastnými kyselinami.
Dnes jsem se zdržela na návštěvě u kamarádky a úplně zapomněla na čas. Přijela jsem kolem poledne a co hned uvařit, aby to chutnalo a nebyl to jen namazaný chleba se sýrem?
Dnes jsem poprvé vyzkoušela rýžové závitky. Už jsem se na ně dlouho chystala. Z internetu jsem zjistila jak se s rýžovým papírem pracuje a náplň jsem udělala podle vlastní fantazie (bílé zelí, mrkev, pórek).
Pokud jste nestihli před Velikonocemi zadělat, upéct a nazdobit perníčky, tak jako se to stalo mě tento rok, pak vás i vaše okolí možná potěší tyto slané sušenky.
K večeři, snídani nebo na svačinu do školy jsou tyto koláčky určitě příjemným zpestřením. I když jsou malé, jsou dost hutné, syté a výživné, protože jsou vyrobeny z žitné mouky, ovesných vloček a chia semínek.
Pokud nevíte, co zítra udělat k obědu, pak si zkuste upéct tyto polentové muffiny. Jsou výborné s kysaným zelím nebo čerstvým salátem. Jejich příprava je snadná a dobře chutnají i studené. Pokud zbydou . Pak mohou posloužit i jako zajímavá svačinka do zaměstnání nebo do školy.
Pro dnešní krásný sluneční den a první posezení na našem dvorečku jsem upekla muffiny z kokosového mléka, vlašských ořechů a třtinové melasy.
Dnes jsem se rozhodla udělat si k snídani tuto lahodnou výživnou kaši. Není to žádné umění. A v tom je její dokonalá síla!
Jelikož tu máme stále chladné, blátivé dny, kdy pohybu je nedostatek, doporučuji tento výborný spicy salát.
Dnes jsem se nechala inspirovat receptem, ze stránek Čarujeme, jen jsem recept trochu upravila k vlastní spokojenosti.
Z tohoto receptu jsem měla opravdu radost. Taky, kdo by neměl rád mlsání? Představa, že mlsáte zdravě a tím pádem, kdy se vám zachce, je prostě geniální!
Tento salát mám moc ráda a připravuji jej hlavně v zimě, kdy je nedostatek kvalitní čerstvé zeleniny.
Může se podávat jako příloha — výborný je s různými zeleninovým karbanátky, nebo jako hlavní chod. Celerové hranolky skvěle nahradí brambory a spolu s vlaškými ořechy dodají salátu výraznou chuť.
Pro dlouhé zimní večery a mlsání bez výčitek! Tato mňamka z hrušek, banánů, oříšků, medu a datlí vás určitě milé překvapí nejen svou skvělou chutí, ale i tím, že po tomto dezertu nemusíte mít žádné špatné svědomí.
Tento recept vznikl náhodou. Měla jsem zbytek tvarohovo-špenátové nádivky, kterou normálně dávám do pečených taštiček a pak trochu kuskusu. Vše jsem naskládala na sebe, pokapala olivovým olejem, pokladla rajčaty a výsledkem byl tento velmi lehký pokrm.
Pokud čekáte návštěvu a rádi byste připravili něco zajímavého na pohled a výtečné chuti, pak doporučuji tyto lilkové mini pizzy.
Zdravá svačinka nebo ranní nakopnutí, takto bych definovala veganský koktejl z matcha tea. Banán se postará o plné břicho, rýžové mléko o tekutiny, hruška dodá medovou chuť a matcha pořádný rozjezd .
Pokud si chcete odpočinout od běžných jídel, tak určitě vyzkoušejte marinované špagety s pečenou zeleninou. I když nejsem velký fanda těstovin, toto se stalo jedno z mých současných oblíbených jídel pro svou jednoduchost a skvělou chuť.