Loading...
 

Recepty

Rýžové závitky se salátem z červené řepy a křenu

Publikovala vladi dne 4. dubna 2016

Image
Dnes jsem poprvé vyzkoušela rýžové závitky. Už jsem se na ně dlouho chystala. Z internetu jsem zjistila jak se s rýžovým papírem pracuje a náplň jsem udělala podle vlastní fantazie (bílé zelí, mrkev, pórek). Příště bych chtěla vyzkoušet tofu a žampiony. Podle mě, pokud uděláte dobrou náplň, pak z toho budou vždy výborné závitky. Jediný problém, který jsem s nimi měla (a zatím jsem nikde nenašla řešení), je jak zamezit jejich slepování. Určitě závitky raději nedávejte vlhké na sebe a při smažení se je snažte držet od sebe :-), pokud to půjde. Přemýšlím o tom, jaké by byly, kdyby se upekly v troubě. Až to vyzkouším, tak to s vámi budu určitě sdílet.

Co budete potřebovat na 8 rýžových závitků

  • rýžový papír
  • 1/4 hlávky bílého zelí
  • 2 mrkve
  • půlku pórku
  • olej na smažení
  • sůl
  • kurkumu
  • 1 lžíci vinného octu (mohl by být i balzamikový)
  • 1/2 lžičky třtinového octu
  • teplou vodu


Salát z červené řepy a křenu

  • 1 vetší červená řepa
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu
  • 1 zakysaná smetana
  • sůl


Postup:
Zelí si nakrájíme na tenké nudličky, mrkev nahrubo nastrouháme a pórek nakrájíme na kolečka. Na osolený olej dáme trochu kurkumy a nakrájené zelí, chvíli restujeme. Pak přidáme pórek a mrkev. Restujeme do změknutí. Do větší misky nebo talíře dáme teplou vodu. Rýžový papír v ní namočíme do té míry, aby byl pružný a dal se balit. Pak si na kraj změklého rýžového papíru naneseme lžíci zeleninové směsi a jednou zarolujeme, pak dovnitř založíme boční strany a zbytek opět zarolujeme. Smažíme v horkém oleji několik minut. Poté si oloupeme syrovou červenou řepu a najemno nastrouháme, přidáme najemno nastrouhaný křen, smetanu a sůl. Vše dobře promícháme. Podáváme s teplými rýžovými závitky.

Dobrou chuť! Vladi




Reklamy Google: