Loading...
 

Recepty

Pečené hrušky s veganským zmrzlinovým krémem

Publikovala vladi dne 7. března 2016

Image
Pro dlouhé zimní večery a mlsání bez výčitek! Tato mňamka z hrušek, banánů, oříšků, medu a datlí vás určitě milé překvapí nejen svou skvělou chutí, ale i tím, že po tomto dezertu nemusíte mít žádné špatné svědomí. Ba naopak, dodáte tělu spoustu minerálních látek. Například banán obsahuje velké množství draslíku, sodíku, horčíku, vitamín C, A a B. Mimo jiné je přírodním antidepresivem, protože podporuje tvorbu serotoninu v těle - hormonu štěstí. Takže pro chmurné chvilky ideální :-)

Pokud nemáte datle medjool, které jsou vhodné na výrobu datlových krémů pro svou máslovou kozistenci, pak můžete přidat datlový nebo javorový sirup. Ze zmražených banánů se dá udělat fantastická veganská zmrzlina, ale to až příště.
Dnes si vychutnejte tento recept od mé sestry :-)

Co budeme potřebovat:

  • 3 hrsti lískových ořechů
  • kousek másla (pro veganskou verzi rostlinného nebo lze použít kokosový olej)
  • 1 lžičku skořice
  • 4 zralé hrušky
  • 2 lžíce medu


Zmrzlinový krém:

  • 2 zmražené banány (oloupané :-D)
  • 6 Medjool datlí
  • 3 lžíce rýžového mléka


Postup:
Nejdříve si uděláme ořechovou drobenku. Do mixéru dáme tři hrstě lískových ořechů, kousek másla a lžičku skořice a vše rozmixujeme. Pak si nakrájíme na čtvrtky hrušky, vložíme je do vymazané formy, polijeme medem a nakonec přidáme ořechovou drobenku. Pečeme 25 minut na 180 stupňů. Zatím, co se hrušky pečou si vyrobíme zmrzlinový krém. Mražené banány vložíme do mixéru, přidáme 3 lžíce rýžového mléka a 6 Medjool datlí. Pokud tyto datle nemáte, přidejte lžíci datlového sirupu.
Ještě horké hrušky dáme do mističky a přidáme zmrzlinový krém a hned jíme.


Dobrou chuť! Vladi


Reklamy Google: