Lilkové mini pizzy
Pokud čekáte návštěvu a rádi byste připravili něco zajímavého na pohled a výtečné chuti, pak doporučuji tyto lilkové mini pizzy.
Lilek nebo-li baklažán pochází z jižní Evropy. Je to rostlina náročná na teplo, což je škoda pro ty, kteří by jej rádi pěstovali, ale bohužel žijí v chladných končinách, tak jako já.
Lilek prospívá našemu zdraví tím, že snižuje hladinu cholesterolu v krvi a podporuje správné fungování jater. Jeho konzumace napomáhá při léčbě různých ekzémů a kožních onemocnění.
Výroba tohoto jídla je velmi snadná, ale raději si na přípravu nechte dostatek času. Lilkové pizzy jsou podle mě nejlepší teplé. Doporučuji si vše nachystat dopředu, a když návštěva přijde, šupnout plech do trouby. Návštěva se nejprve namlsá vůně a pak ještě té dobrůtky.
Na přípravu budete potřebovat:
1 lilek
rajčata
sůl
olivový olej
mozzarella
koření na pizzu
2 stroužky česneku
Postup:
Lilek nakrájíte na kolečka, posolíte a necháte 20 min. potit. Mezitím si nakrájíte na kolečka rajčata a mozzarellu. Po 20 minutách lilky osušíte a na sucho opečete. Takto připravené lilky naskládáme na pečící papír na plech, potřeme olivovým olejem s česnekem. Na každý lilek dáme kolečko rajčete a mozzarelly a okořeníme. Pečeme na 200 stupňů/20 minut. Podáváme teplé s čerstvým salátem nebo křupavým pečivem.
Dobrou chuť!