Velikonoční slané sušenky
Pokud jste nestihli před Velikonocemi zadělat, upéct a nazdobit perníčky, tak jako se to stalo mě tento rok, pak vás i vaše okolí možná potěší tyto slané sušenky. Příprava je snadná a chuť skvělá. Během jednoho dne je zaděláno, upečíno a možná i snězíno . VAROVÁNÍ!! Jestli hlídáte váhu, pak s nimi opatrně, jsou dost tučné!
Co budeme potřebovat:
- 1 tvaroh
- 3/4 másla
- 250 g polohrubé mouky
- sůl
- 1 vejce (na potření)
- sezam
Postup:
Z tvarohu, másla, soli a mouky uděláme těsto. Necháme cca 1 hodinu na chladném místě odpočinout (nedávala bych jej do ledničky, jinak se vám s ním bude špatně pracovat). Pak na pomoučeném vále rozválíme a velikonočními formičkami vykrajujeme. Naskládáme vedle sebe na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme na 180 stupňů do zlatava.
Dobrou chuť! Vladi