Loading...
 

Recepty

Velikonoční slané sušenky

Publikovala vladi dne 24. března 2016

Image
Pokud jste nestihli před Velikonocemi zadělat, upéct a nazdobit perníčky, tak jako se to stalo mě tento rok, pak vás i vaše okolí možná potěší tyto slané sušenky. Příprava je snadná a chuť skvělá. Během jednoho dne je zaděláno, upečíno a možná i snězíno :-). VAROVÁNÍ!! Jestli hlídáte váhu, pak s nimi opatrně, jsou dost tučné!

Co budeme potřebovat:

  • 1 tvaroh
  • 3/4 másla
  • 250 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 1 vejce (na potření)
  • sezam


Postup:
Z tvarohu, másla, soli a mouky uděláme těsto. Necháme cca 1 hodinu na chladném místě odpočinout (nedávala bych jej do ledničky, jinak se vám s ním bude špatně pracovat). Pak na pomoučeném vále rozválíme a velikonočními formičkami vykrajujeme. Naskládáme vedle sebe na pečící papír, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme na 180 stupňů do zlatava.

Dobrou chuť! Vladi



Reklamy Google: