Bezlepkové banánovo-karobové muffiny
Bezlepkové banánovo-karobové muffiny aneb co dům dal! Chtěla jsem udělat nějaké sladké pohoštění na náš pravidelný úterní English Club, kde se setkáváme s cizinci, kteří natrvalo zakotvili v České republice. Je zde moc milá atmosféra a muffiny by mohly tu naší dvouhodinovku ještě trochu přisladit . Jak už jsem psala, chtěla jsem udělat muffiny a zjistila jsem, že mám jen rýžovou mouku a rýžové mléko, tak z toho jsou bezlepkové a skoro veganské (kdybych tam nedala jedno domácí vajíčko) muffiny.
Zde je co budeme potřebovat:
- 2 banány
- 1, 5 hrnku rýžové mouky
- 1 vajíčko
- 1/5 hrnku třtinového tmavého cukru
- 1/3 hrnku oleje
- 3/4 hrnku rýžového mléka
- špetka soli
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- lžíce chia semínek
- 2 lžíce karobu
- 1 lžička jedlé sody
Postup:
Rozmačkáme banány, přidáme mléko, olej, vajíčko a vše prošleháme. Do této tekuté směsi postupně přidáváme ostatní přísady. Vše důkladně promícháme. Muffinovou formu vysteleme papírovými košíčky, které plníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut na 180 stupňů.
Dobrou chuť! Vladi