Loading...
 

Recepty

Bezlepkové banánovo-karobové muffiny

Publikovala vladi dne 15. března 2016

Image
Bezlepkové banánovo-karobové muffiny aneb co dům dal! Chtěla jsem udělat nějaké sladké pohoštění na náš pravidelný úterní English Club, kde se setkáváme s cizinci, kteří natrvalo zakotvili v České republice. Je zde moc milá atmosféra a muffiny by mohly tu naší dvouhodinovku ještě trochu přisladit :-). Jak už jsem psala, chtěla jsem udělat muffiny a zjistila jsem, že mám jen rýžovou mouku a rýžové mléko, tak z toho jsou bezlepkové a skoro veganské (kdybych tam nedala jedno domácí vajíčko) muffiny.


Zde je co budeme potřebovat:

  • 2 banány
  • 1, 5 hrnku rýžové mouky
  • 1 vajíčko
  • 1/5 hrnku třtinového tmavého cukru
  • 1/3 hrnku oleje
  • 3/4 hrnku rýžového mléka
  • špetka soli
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • lžíce chia semínek
  • 2 lžíce karobu
  • 1 lžička jedlé sody


Postup:
Rozmačkáme banány, přidáme mléko, olej, vajíčko a vše prošleháme. Do této tekuté směsi postupně přidáváme ostatní přísady. Vše důkladně promícháme. Muffinovou formu vysteleme papírovými košíčky, které plníme těstem. Pečeme v předehřáté troubě 20-25 minut na 180 stupňů.

Dobrou chuť! Vladi

Reklamy Google: