Loading...
 

Recepty

Teplý sálat z quinoy, batáty a máslové dýně

Publikovala vladi dne 11. března 2016

Image
Jelikož tu máme stále chladné, blátivé dny, kdy pohybu je nedostatek, doporučuji tento výborný spicy salát.

Pro toho, kdo navštěvuje zdravou výživu nebo bio obchůdky pravidelně, není quinoa nic nového. Pokud byste, ale někdo z vás tápal, co to je to malé kulaté, které připomíná nám známé jáhly, tak zde je pár informací.
Quinoa, nebo jak jsem se dočetla Merlík čilský, je stará plodina původem z pohoří And v Bolívii, Peru a Chile. Před 5000 lety byla hlavní potravinou Inků, kteří žili v horských oblastech. Její skvělou hodnotou je, že neobsahuje lepek a je vydatným zdrojem bílkovin. Dále obsahuje vitamín C, beta-karoten, riboflavin, kyselinu listovou a další zdraví prospěšné minerální látky.
Jedinou, ne moc pozitivní stránkou pro konzumenta, jako u jiných zdravých potravin, je její vysoká cena. Ale zastávám názor, že jednou za týden si naše tělo takový výdaj zaslouží :-).

Dobrou chuť! Vladi

Reklamy Google: