Marinované špagety s pečenou zeleninou
Pokud si chcete odpočinout od běžných jídel, tak určitě vyzkoušejte marinované špagety s pečenou zeleninou. I když nejsem velký fanda těstovin, toto se stalo jedno z mých současných oblíbených jídel pro svou jednoduchost a skvělou chuť.
Pečená zelenina je úžasná věc, která se hodí prakticky do všeho a ke všemu a nikdy se neomrzí. Marináda pro změnu dodá pokrmu správný říz. V tomto receptu jsem použila cibuli, papriku, žampiony a cherry rajčata, ale věřím, že by toto jídlo mohlo být velmi zajímavé i s cuketou, dýní nebo červenou řepou.
Pokrm je lehký – teda pokud nesníte najednou celý pekáč , příprava je snadná a chuť je dokonale vyvážená. Pokud máte rádi ostré, tak jako já, pak přidejte o jednu lžičku chilli navíc!
Na recept budete potřebovat:
- 1 sáček celozrných špaget
- 1 cibule
- 2 kápie
- miska žampionů
- miska cherry rajčat
- sůl
- olivový olej
- Na marinádu:
- 1 lžička chilli
- 2 lžíce tamari
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžička datlového sirupu
- 1 lžička soli
Postup:
Dáme vařit špagety a mezi tím nakrájíme zeleninu, vložíme do pekáče, pokapeme olivovým olejem a osolíme. Vložíme do trouby a pečeme cca 20 minut na 200 stupňů. Poté smícháme všechny přísady na marinádu. Do upečené zeleniny vmícháme uvařené špagety, zalijeme marinádou a pořádně promícháme.
Dobrou chuť!
Tip: Jak správně uvařit těstoviny