Kuskusové mufiny
Dalo by se říci, že kuskus již u mnohých Čechů zdomácněl. Používáme jej do salátů, na zahuštění polévek, jako přílohu k luštěninám nebo do slaných nákypů. Kolik z nás by však kuskus použilo pro sladký pokrm?
Od kuskusových mufin ale nečekejte přeslazený dortíček k odpolednímu kafíčku. Toto je seriozní jídlo, které vás opravdu nasytí a zároveň se nemusíte cítit provinile, pokud si dáte o jeden či dva navíc. Výborné jsou polité javorovým sirupem a s jablečným pyré.
Jejich příprava je snadná, rychlá a levná.
Na recept budete potřebovat:
- větší misku propařeného kuskusu
- jednu nastrouhanou mrkev
- misku sušených švestek
- mističku vlašských ořechů
- 3 lžičky datlového sirupu
Postup:
Všechny ingredience smícháme. S touto vzniklou hmotou naplníme mufinovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 20 minut. Pak už stačí polít javorovým sirupem a vychutnávat.
Dobrou chuť!