Rychlé "zálesácké" müsli
Pokud ráno nespěcháte a máte pár minutek navíc, pak si určitě zkuste vyrobit takovouto snídani. Nenechte se odradit, pokud zrovna nemáte po ruce sušené švestky nebo brusinky, můžete je klidně nahradit rozinkami nebo čerstvým jablíčkem či banánem. Med se dá obměnit s datlovým nebo javorovým sirupem. A díky tomu se vám tento recept nikdy neomrzí.
Navíc ovesné vločky obsahují velké množství železa, minerálních látek, jako je vápník, draslík, fosfor a hořčík. Díky svému obsahu vitamínu B a zinku jsou ovesné vločky prospěšné pro krásnou pleť a zdravé nehty. Další příznivou skutečností je, že vás udrží dlouho sytými.
Co tedy budeme potřebovat:
- 10 g másla
- misku ovesných vloček
- mističku sušených švestek
- mističku sušených brusinek
- mističku sušených jablek
- mističku vlašských ořechů
- 3 lžíce medu
Postup:
Na pánvi si rozehřejeme máslo, nasypeme ovesné vločky a zvolna opékáme. Dáváme pozor, aby se vločky nepřipálily, jinak by nám zhořkly a zkazili bychom si tím naši snídani.
Po pár minutách přidáme postupně sušené ovoce, ořechy a směs opět promícháváme. Nakonec nalijeme med a ještě pár minutek opékáme. Servírovat můžeme ještě za tepla s bílým jogurtem nebo třeba s rýžovým mlékem.
Dobrou chuť!