Čokoládovo-kávový dortík
Recept na tuto veganskou dobrůtku jsem si do svého blogu vypůjčila z knihy Veg Mňamky od Martiny Čermákové. Pokud neznáte, tak vřele doporučuji, jsou tam opravdu skvělé recepty.
Co budeme potřebovat:
- 100 g hořké čokolády nejlépe bez palmového oleje
- 2 lžíce instantní kávy
- 1/4 hrnku rýžového mléka
- 3/4 hrnku cukr
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 1/4 hrnku kvalitního kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 hrnku piva
- 2 a půl hrnku špaldové mouky
- 1 hrnek rozpůlených vlašských ořechů
- 1 lžičku prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- špetku soli
- 1 lžičku vanilky
Postup:
Vymažeme si kulatou formu a zapneme troubu na 170 stupňů. Rozpustíme si čokoládu. V jedné míse si smícháme mléko, cukr, olej, pivo, kávu a vanilku. Ve druhé míse si spojíme mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici a kakao. Poté sypkou směs vmícháme do tekuté a přidáme rozpuštěnou čokoládu. Nakonec přisypeme ořechy. Nalijeme do formy a pečeme 35 min. Necháme vychladnout a servírujeme s veganskou zmrzlinou. Recept na veganskou zmrzlinu najdete zde na mém blogu.
Dobrou chuť! Vladi