Cizrnová polévka s červenou řepou a rajčaty
Tento bezlepkový veganský recept vznikl smícháním dvou receptů a přidáním trochu mé vlastní inspirace a zde jej máte.
Co budeme potřebovat:
- miska uvařené cizrny
- 2 menší uvařené červené řepy
- kousek zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 větší mrkev
- 1 cibule
- 1 lžička kari
- 1/2 římského kmínu
- 1 plechovka rajčat
- 1 bujón
- olej
- lžičku třtinového cukru
- sůl
- citron
Postup:
Orestujeme si cibulku, poté přidáme zázvor a na kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli takto restujeme a pak přidáme koření, bujon, podlijeme vodou a vaříme až je mrkev měkká. Rozkrájíme si uvařenou řepu a spolu s cizrnou, rozmačkaným česnekem a rajčaty přidáme do vařící se polévky. Necháme pár minutek probublávat. Sundáme z plotýnky, a tyčovým mixérem rozmixujeme. Doporučuji nechat část zeleniny nerozmixovanou. Dochutíme citronem, solí a cukrem nebo agáve sirupem. Musím říct, že druhý den je ještě lepší .
Dobrou chuť! Vladi