Loading...
 

Recepty

Cizrnová polévka s červenou řepou a rajčaty

Publikovala vladi dne 6. Dec 2016

Image
Tento bezlepkový veganský recept vznikl smícháním dvou receptů a přidáním trochu mé vlastní inspirace :-) a zde jej máte.

Co budeme potřebovat:

  • miska uvařené cizrny
  • 2 menší uvařené červené řepy
  • kousek zázvoru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 větší mrkev
  • 1 cibule
  • 1 lžička kari
  • 1/2 římského kmínu
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 bujón
  • olej
  • lžičku třtinového cukru
  • sůl
  • citron


Postup:
Orestujeme si cibulku, poté přidáme zázvor a na kolečka nakrájenou mrkev. Chvíli takto restujeme a pak přidáme koření, bujon, podlijeme vodou a vaříme až je mrkev měkká. Rozkrájíme si uvařenou řepu a spolu s cizrnou, rozmačkaným česnekem a rajčaty přidáme do vařící se polévky. Necháme pár minutek probublávat. Sundáme z plotýnky, a tyčovým mixérem rozmixujeme. Doporučuji nechat část zeleniny nerozmixovanou. Dochutíme citronem, solí a cukrem nebo agáve sirupem. Musím říct, že druhý den je ještě lepší :-).

Dobrou chuť! Vladi

Reklamy Google: