Pohankový prejt
Tak po dlouhé odmlce zase nějaký recept do mého blogu. A tím je pohankový prejt. Asi před rokem jsem ho zkoušela udělat podle receptu, co jsem našla na internetu, ale moc se mi nepovedl ani mi moc nechutnal a to mám pohanku ráda
Dnes jsem si řekla, že jej udělám trochu podle své inspirace a výsledek mě mile překvapil, proto jej s vámi chci sdílet.
Co budeme potřebovat:
- misku pohanky
- 1 mrkev
- 1 větší cibuli
- 3 stroužky česneku
- 1 velké jablko
- 2-3 domácí vajíčka
- sůl
- olej
- 1 lžičku majoránky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky rozemletého římského kmínu
- 1 lžičku lahůdkového droždí
Postup
Uvaříme do měkka pohanku. Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, až nám zesklovatí přidáme rozmačkaný česnek. Opět trochu osmahneme a přidáme nastrouhanou mrkev. Vše promícháme, necháme minutku restovat a poté přisypeme koření, sůl a nastrouhané jablko. Sundáme z plotýnky a necháme chvilku vychladnout. Připravíme si větší mísu, kde smícháme pohanku s vejci a osmaženou zeleninou. Pohankovou směs pečeme cca 25 min na 180 horkovzduch ve vymazané zapékací formě. Pohankový prejt je výborný se salátem z kysaného zelí
Dobrou chuť! Vladi