Špagety s grilovanými lusky a červenou řepou
Letošního léta nám na zahrádce vše bují, přerůstá, no prostě báječný pěstitelský rok. Stačí jen vyběhnout něco otrhat nebo odříznout a oběd je za chvilku na stole .
Dnes jsem sesbírala misku žlutých fazolových lusků a dvě červené řepy. A z toho vznikla dnešní inspirace.
Co budeme potřebovat:
- 1/2 sáčku celozrných špaget
- misku fazolových lusků
- 1 brokolice
- 1 cibuli
- 2 červené řepy
- 1 lžíce pesta z medvědího česneku
- 1 lžíce bazalkového pesta (pokud máte domácí)
- olivový olej
- tamari
- sůl
- 1 mozzarella
Postup:
Řepu dáme vařit asi na 30 min. do tlakového hrnce. Brokolici rozdělíme na růžičky a pár minutek povaříme. Fazolové lusky a na plátky nakrájenou cibuli pokapeme olivovým olejem, osolíme, přidáme obě pesta a dáme grilovat nebo péct do trouby cca 30 min. Až je červená řepa měkká, nakrájíme ji na kolečka a přidáme k luskům. Grilujeme ještě dalším 10 minut nebo do té doby dokud není zelenina zlatavá. Do hotové zeleniny přimícháme uvařené špagety, brokolici a nakrájenou mozzarellu a pokapeme tamari omáčkou. Toto jídlo je výborné i studené.
Dobrou chuť! Vladi