Krémová "spicy" květaková polévka s citrónovou šťávou
Tato ostrá polévka je dalším receptem pro milovníky chilli a exotického koření.
Co budeme potřebovat:
- 1 květák
- 1 cibule
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička garam masaly
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 skořice
- 1 lžička chilli pasty
- olivový olej
- šťáva z půlky citrónu
- sůl
- sezamové semínko
- hrst čerstvého koriandru
Postup:
Květák rozdělíme na růžičky. 1/4 si dáme bokem. Osmahneme cibuli, poté přidáme koření, chilli pastu a chvíli restujeme při mírné teplotě. Přidáme květák, vodu a vaříme do změknutí. Květák co jsme si dali bokem, rozdělíme na malé růžičky a osmahneme na olivovém oleji do zlatova. Pak přidáme sezamové semínko a chvilku necháme provonět.
Zatím se nám uvařila polévka, kterou rozmixujeme, osolíme a ochutíme citrónem. Podáváme s osmaženým květákem a čerstvým koriandrem.
Dobrou chuť! Vladi