Loading...
 

Recepty

Pikantní polévka z červené čočky s mandarinkou a dýňovým olejem

Publikovala vladi dne 7. Jun 2016

Image
Tato polévka je jako dělaná pro labužníky nebo pro všechny, kteří mají rádi pikantní a aromatická jídla. Je skvělá k obědu jako hlavní chod i k večeři. Její příprava zabere maximálně půl hodiny, takže pokud nechcete k večeři mazat chleba s máslem a dát si něco výživnějšího, pak zkuste mojí pikantní polévku.

Co budeme potřebovat:

  • miska červené čočky
  • 2 menší mrkve
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kousek čerstvého česneku
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • trochu mletého římského kmínu
  • 1 lžička karí
  • hrst nasekaného čerstvého koriandru
  • dýňový olej na pokapání
  • jedna mandarinka
  • sůl


Postup:
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Poté co zesklovatí přidáme na drobno nakrájený česnek a zázvor. Chvilku restujeme a přidáme všechno koření kromě čerstvého koriandru. Následně nasypeme omytou červenou čočku, zalijeme vodou a necháme vařit cca 10 min. Když je čočka téměř měkká, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sůl a opět necháme vařit. Hotovou polévku nalijeme do misky nebo do talíře, pokapeme dýňovým olejem, posypeme koriandrem a ozdobíme plátky mandarinky nebo pomeranče.

Dobrou chuť! Vladi

Tip: Pokud jde o červenou čočku, vyzkoušejte také tento čočkový dhal

Reklamy Google: