Pikantní polévka z červené čočky s mandarinkou a dýňovým olejem
Tato polévka je jako dělaná pro labužníky nebo pro všechny, kteří mají rádi pikantní a aromatická jídla. Je skvělá k obědu jako hlavní chod i k večeři. Její příprava zabere maximálně půl hodiny, takže pokud nechcete k večeři mazat chleba s máslem a dát si něco výživnějšího, pak zkuste mojí pikantní polévku.
Co budeme potřebovat:
- miska červené čočky
- 2 menší mrkve
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého česneku
- 1/2 lžičky kurkumy
- trochu mletého římského kmínu
- 1 lžička karí
- hrst nasekaného čerstvého koriandru
- dýňový olej na pokapání
- jedna mandarinka
- sůl
Postup:
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibuli. Poté co zesklovatí přidáme na drobno nakrájený česnek a zázvor. Chvilku restujeme a přidáme všechno koření kromě čerstvého koriandru. Následně nasypeme omytou červenou čočku, zalijeme vodou a necháme vařit cca 10 min. Když je čočka téměř měkká, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sůl a opět necháme vařit. Hotovou polévku nalijeme do misky nebo do talíře, pokapeme dýňovým olejem, posypeme koriandrem a ozdobíme plátky mandarinky nebo pomeranče.
Dobrou chuť! Vladi
Tip: Pokud jde o červenou čočku, vyzkoušejte také tento čočkový dhal