Mandlové máslo
Po dlouhé době opět zveřejňuji nějaký ten recept. Dnes bych se s vámi chtěla podělit o recept na mandlové máslo. Většina zná asi arašídové, které je u nás v různé kvalitě hojně k dostání. Mandlové máslo jsem poprvé ochutnala od firmy Šufánek z našeho biokrámku a hned jsem si jej oblíbila.
Výroba je velmi snadná pokud máte výkoný mixér. Pokud ne, pak to bude trochu složitější, ale je to také možné.
Co budeme potřebovat:
- jakékoliv množství mandlí
- sůl
- slunečnicový nebo rýžový olej
- agáve sirup
Postup:
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Mandle nasypeme na plech a dáme na cca 8 min. péct. Raději kontrolujte. Mandle by se měli trochu nafouknout, ale nesmí se spálit. Po upečení dáme do mixéru s trochou soli ( záleží na množství mandlí). Teď záleží jak dobrý mixér máte, pokud je velmi výkoný stačí jen pozvolna mixovat až se z mandlí začne uvolňovat tuk a z rozmělněných mandlí se začne stávat hustá kaše. Podle chuti přidejte agáve sirup a sůl a je hotovo.
Pokud, ale váš mixér není schopen docílit uvolňování mandlového oleje, pak můžete přidat slunečnicový nebo jiný nearomatický olej a agáve sirup. Podle chuti dosolte.
Dobrou chuť! Vladi