Loading...
 

Recepty

Rajčatovo - mátová polévka

Publikovala vladi dne 12. srpna 2016

Image
Dnes jsem pro změnu přinesla ze zahrádky rajčata, žluté lusky, hrst máty a libečku. Po včerejším vydatnějším obědě bylo třeba udělat malé odlehčení, což u nás většinou znamená polévku nebo salát. Jelikož je venku poměrně chladno vyhrála to polévka. Tato rajčatová polévka je myslím výživnější variantou než ta tradiční, která se dělá prakticky jen z protlaku. Nečekejte stejnou chuť :-), ale snad vás potěší.

Co budeme potřebovat:

  • miska červené čočky
  • 6 větších rajčat
  • 1 cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • olej
  • hrst libečku
  • hrstičku máty
  • 1 lžíci agáve sirupu
  • sůl
  • zeleninový bujón
  • 2 snítky rozmarýnu


Postup:
Cibuli a česnek si na jemno nakrájíme a orestujeme. Přidáme čočku, bujón, rozmarýn, vodu a cca 7 minut povaříme. Rajčata si spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a nakrájíme. Větší část opatrně přidáme do vařící se polévky. Dále přidáme nasekané bylinky, sůl a agáve sirup a ještě chvíli povaříme. Pak vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Aby polévka byla zajímavější přisypeme zbytek rajčat, opečená semínka (sezam, dýňová semínka, lněná semínka). Pokud máte lusky, můžete je osmahnout a také přidat do polévky.

Dobrou chuť! Vladi

Reklamy Google: