Loading...
 

Recepty

Zelné placky + hummus z červené čočky a mrkve

Publikovala vladi dne 8. května 2016

Image
Pokud vám ještě zbývá trocha domácího kysaného zelí, pak zkuste tento recept. Jako přílohu jsem zvolila hummus z červené čočky a mrkve, který svou jemnou chutí skvěle doplní vydatné zelné placky.

Co budeme potřebovat na placky:

  • miska kysaného zelí
  • dva hrnky žitné hladké mouky
  • 1-2 lžičky soli
  • 1 majoránka
  • 2 lžíce oleje
  • 2 vajíčka
  • 1 cibule
  • olej na smažení


Postup:
Zelí si nakrájíme, přidáme mouku, smaženou cibulku, 2 vajíčka, majoránku, olej a sůl. Vypracujeme těsto, pokud by se moc lepilo přidejte více mouky. Z těsta vytvarujte váleček, který rozkrájejte na stejnoměrné plátky. Pomocí válečku nebo prsty vytvarujte placky a osmahněte na horkém oleji.

Co budeme potřebovat na hummus z červené čočky a mrkve:

  • 3 mrkve
  • 1 hrnek červené čočky
  • 2 lžíce Tahini
  • sůl
  • olivový olej
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • šťáva z 1-2 citrónů
  • 1 lžička kletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky mletého koriandru


Postup:
Mrkev uvaříme na páře. Čočku na 1 hodinu namočíme, poté scedíme. Přidáme uvařenou mrkev, zalijeme vodou a vaříme do měkka. Zatím co se nám čočka s mrkví vaří, osmahneme si cibuli na olivovém oleji. Když se čočka uvaří, přidáme do ní všechny ostatní přísady spolu s osmaženou cibulkou a rozmixujeme. Ochutnejte a případně dosolte nebo přidejte více citrónu nebo Tahini. Chuť by měla být vyvážená a velmi lahodná. Podáváme s teplými plackami nebo jako pomazánku na chleba.

Dobrou chuť! Vladi

Reklamy Google: