Loading...
 

Recepty

Cibulové slané koláčky

Publikovala vladi dne 20. března 2016

Image
K večeři, snídani nebo na svačinu do školy jsou tyto koláčky určitě příjemným zpestřením. I když by se mohly zdát malé, jsou dost hutné, syté a výživné, protože jsou vyrobeny z žitné mouky, ovesných vloček a chia semínek. Pokud byste chtěli více nadýchanou variantu, pak přidejte špaldovou nebo pšeničnou mouku.

Co budeme potřebovat na 12 malých koláčků:

  • 1 cibuli
  • olej
  • 2 lžičky soli
  • 2 hrnky žitné mouky
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 lžičky kurkumy
  • 1 hrnek vlažné vody
  • 1 lžičku třtinové melasy
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1/2 kostky kvasnic


Postup:
V zadělávací míse si smícháme žitnou mouku, ovesné vločky a sůl. Do hrnku nebo misky si dáme vlažnou vodu, ve které rozpustíme lžičku melasy a rozdrobíme droždí. Necháme nakvasit a zatím si nakrajíme na drobno cibuli. Do pánve si nalijeme olej, který osolíme a přidáme kurkumu. Když koření zpění, přidáme cibuli a osmahneme. Až cibulka trochu vychladne, tak ji přidáme do zadělávací mísy spolu s nakynutými kvasnicemi. Pořádně prohněteme. Pokud by se vám těsto moc lepilo, přidejte trochu mouky. Těsto necháme kynout minimálně 1 hodinu, poté prohněteme a opět necháme kynout ještě půl hodiny. Z nakynutého těsta vytvarujeme 12 koláčků, které dáme na pečící papír na plech. Opět necháme nakynout. Poté si předehřejeme troubu na 200 stupňů horkovzduch. Pečeme 20-25 minut. Po 15 minutách můžeme zmírnit na 180 stupňů. Teplé koláčky pomažeme rozpuštěným máslem.

Dobrou chuť! Vladi

Reklamy Google: